Limbopedia Menu

Doorkijkkerk “Reading between the lines”

Doorkijkkerk “Reading between the lines”

Op 24 September 2011 onthult architectenduo Gijs Van Vaerenbergh (Pieter Gijs & Arnout Van Vaerenbergh) “Reading between the lines”. Het is een Loons kerkje dat bestaat uit 100 op elkaar gestapelde lagen staalplaat met telkens 1 cm staal (‘Corten’ staal dat oxideert) en 9 cm lucht. De constructie weegt maar liefst 30 ton. Dit prachtige kunstwerk laat het landschap in zijn waarde. Door deze manier van werken blijft het prachtige uitzicht altijd zichtbaar doorheen de kerk.

Het ligt er maar net aan welk perspectief u inneemt, waardoor de kerk doorzichtig of massief lijkt.

Dit kunstwerk behoort tot het project ‘Pit’ dat de mensen van Z33 hebben opgericht. Het is een leuk project dat kunst in de natuur laat uitblinken. Het werk werd gerealiseerd met steun van het fonds voor culturele infrastructuur van de Vlaamse Overheid.

De twijfelgrens is enkel bereikbaar te voet of met de fiets, maar het is een prachtige omgeving waar u kunt genieten van de natuur. Bent u toch met de auto kunt u parkeren aan de Sint-Truidersteenweg, die zich bevind tussen de Grootloonstraat en de Neremstraat. Vanaf de parking volgt u dan te voet de gele of oranje wandelroute.

Bronnen: Toerisme Borgloon – Erfgoed Vlaanderen

Open standalone kaart in volledige scherm modus
Limbopedia

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Limbopedia: 50.7906, 5.35248
Dit delen met je vrienden?