Limbopedia Menu

Bocholt

In het uiterste noorden van de provincie Limburg, grenzend aan Nederland, verborgen in het groen: daar vind je de gemeente Bocholt. In deze prachtige omgeving waar de mensen vriendelijk en hartelijk zijn, voelt iedereen zich meteen thuis en kom je volledig tot rust.

Bocholt is gelegen aan het Zuid –Willemsvaart, in de gezellige passantenhaven kan je met je pleziervaartuig  aanmeren.

De bewegwijzerde fiets-, wandel- en ruiterroutes geven je verschillende mogelijkheden om kennis te maken met Bocholt en zijn kerkdorpen. Ze maken Bocholt tot een paradijs voor fietsers, wandelaars en ruiters mede door het grensoverschrijdend natuurpark Kempen Broek. Ook wordt u de gelegenheid geboden om een hippe Vespa te huren, en zo Bocholt op een aparte manier te verkennen via de prachtige Bocholter-route.

De plaatselijke route Equidroom is een apart bewegwijzerde route, midden in het Limburgs ruiter- en menroutenetwerk. Ze telt 24 km en bestaat voor 95% uit onverharde wegen en gaat door de bossen en open velden in de regio!

De Bocholtenaren worden ook wel ‘de Torenkruiers’ genoemd. Deze naam hebben ze te danken aan de verplaatsing van de toren van de St.-Laurentius kerk in 1910.

Wie een bezoek brengt aan Bocholt vindt zeker een geschikte overnachtingsplaats. Want Bocholt heeft 1 hotel, een moderne camping, 8 vakantiehoeves, 4 B&B’s, 9 bivakplaatsen en 5 terreinen om tentenkampen op te bouwen voor de jeugdverenigingen.

Bocholt Uitgelicht


Toerisme Bocholt
Dorpsstraat 16
3950 Bocholt
Telefoon: 0032 (0)89 20 19 30


Dit delen met je vrienden?